Wednesday, January 9, 2013

Home » 40 Minggu Yang Terindah | Songsang Di Minggu Ke 34 :(

40 Minggu Yang Terindah | Songsang Di Minggu Ke 34 :(

Salam Sejahtera Semua..
Lama dan jarang sngt Mama story-mori pasal pregnancy kali ni kan..Alhamdulillah, hari ni usia kandungan Mama dah pun masuk minggu ke 35. Yang tak berapa nak bestnya.....masa check up last week position baby tiba-tiba songsang (breech). Alahai :-( . Disebabkan masa tu minggu ke 34, kata doktor ada lagi masa 2 minggu utk dia berpusing ke bawah. Setakat n3 ni ditulis, Mama dapat rasa position baby mmg masih breech.  


Jujurnya, Mama telah dilanda kerisauan sejak hari tersebut..Apakan tidak, ikut history Along dulu mmg complete breech jugak and end up dengan c-sect. :( Macam kes Along dulu, Mama ada jugak pergi berurut dengan bidan kampung, tp tak sampai 24jam pun dia dah turn ke atas semula. Dah warded kat Hospital Besar K.Trg pun, Mama cuba  pulak ECV i.e External Cephalic Version -prosedur untuk pusing kedudukan baby yang berkesudahan dengan FAILED. Nak tak nak terpaksa jugak c-sect. Kes Angah pulak...breech smp minggu ke 36. Time tu Mama dah pasrah dah...memang ikut nasihat doktor bulat2..Maybe ada sebab tertentu kat "dalam tu" yg menyebabkan kandungan Mama selalu breech. Tapi Alhamdulillah, kuasa Allah Taala...bila Mama balik Trg dan refer ke hospital, baby (angah) dah pun berada di position yg betul. So, normal la kali tu...Kali ini???? Wallahualam...Mama masih lagi mencuba segala petua yg ada (eg: sujud lama2 sket, usap perut sambil bercakap dgn baby, baca surah Insyirah) sambil berdoa pada Allah Taala semoga dipermudahkanNya..Mohon kawan-kawan juga doakan Mama yer...Stress jugak dibuatnya nih..huhu

Terima kasih sudi baca entry ini!! 
Klik Sini Utk Daftar Churp-Churp

7 comments

January 9, 2013 at 8:39 AM

In shaa Allah...
Masih punya masa utk pusing
Baby, dengar ckp mama tau! =)

January 9, 2013 at 8:55 AM

syokk dengar citer org preggy ni..insyallah normal kali ni kak..hehe
sy doakan sumenyer selamat..

January 9, 2013 at 9:43 AM

semoga dipermudahkan

January 9, 2013 at 9:52 AM

Aduh lama tak singgah sini dah nak bersalin pun.. moga tiada masalah.. zie tak pernah alami bayi songsang....tak tahu nak bagi pendapat...

January 9, 2013 at 11:10 AM

INSYAALLAH...MUNGKIN dia jg mcm angah dia kot... semoga diopermudahakan kelahiran yg ke4 ni...amin

January 10, 2013 at 10:23 AM

sabo kak
doa byk2
huhuhuh
semoga dipermudahkan selalu
\bab abyi songsang ni pun ayu tiem ara tu la..
smpai msuk 39 minggu pun masih gitu

January 15, 2013 at 10:55 AM

semoga segalanya dipermudahkanNya..

Post a Comment