Friday, July 20, 2012

Home » » Salam Ramadhan | Carta Ramadhan Utk Anak-Anak

Salam Ramadhan | Carta Ramadhan Utk Anak-Anak

Salam Sejahtera Semua..
Salam Ramadhan Mama ucapkan buat semua sahabat maya Mama..
Sama-sama kita panjatkan kesyukuran pada Allah Taala kerana kita diberikan umur yang panjang sehingga kita dipertemukan lagi dgn Ramadhan kali ini.. Alhamdulillah!!!

Semoga kita semua akan terus diberikan kesihatan yang baik dan kekuatan utk sama-sama merebut ganjaran2 yang dijanjikanNya di bulan yang penuh rahmat, barkah dan pengampunan ini. Amin..amin..amin Ya raabal a'lamin!!



  Untuk ibu bapa yang nak latih anak-anak berpuasa, Mama kongsikan 2 carta ini dari AlimKids. Semoga bermanfaat. 


1) Carta untuk anak-anak berusia 9-12 tahun

2) Carta untuk anak-anak berusia 5-8 tahun yang baru belajar puasa 


Nak cari tips melatih anak berpuasa, jemputlah jenguk n3 ini, tips dari Wardina pula kat sini yer.
Terima kasih sudi baca entry ini!! 
Klik Sini Utk Daftar Churp-Churp

8 comments

July 20, 2012 at 11:04 AM

bagus juga ada carta ni.....
salam ramadhan.....

July 20, 2012 at 2:26 PM

wahhhhhhhhh bgs :)
maafkan slh & silap kami yer...
Marhaban ya Ramadhan

July 20, 2012 at 3:52 PM

dah nak puasa yer.
selamat berpuasa !

July 21, 2012 at 1:37 PM

selamat berpuasa buat mama n family ye...

menarik sgt2 carta ramadhan utk anak2 tu...

July 21, 2012 at 11:30 PM

salam ramadhan buat mama yatie & family

July 23, 2012 at 10:18 AM

thun depan dah kena train setot
tpi tak thulah boleh ke tak sicne dia antu makan

July 30, 2012 at 12:50 PM

salam ramadan juga,,,, salam perkenalan juga n dah follow u 546

August 8, 2012 at 2:20 PM

mamaaaa, selamat berpuasa. semoga mama and baby sihat2 je. :)
dah lama nadia xsinggah sini.

Post a Comment