Wednesday, June 20, 2012

Home » , » Lawatan Situ Sana Sini

Lawatan Situ Sana Sini

Salam Sejahtera Semua...
Pekabar semua? Mama hari ni on leave...teman anak daraku join lawatan sekolah dia..Destinasi hari ni Ostrich Farm dan sebuah kilang membuat minuman berkultur. Yang mana satu jgn ditanya...Mama stori esok lusa yer..

Sekolah anak kawan-kawan banyak lawatan tak this year? Selalu korang bagi tak pergi esp yg kiddy ni (2-4 thn)?? Mama & En.Suami pilih lokasi. Utk Angah tak kesah sangat sebab memang Taska dah tetapkan setiap anak WAJIB diiringi seorang dewasa (ibu bapa/ ahli keluarga terdekat), so konpem la salah sorang dari kami akan pergi - mcm hari ni la. Cumanya bila turn Along (tadika) dan Mysara (Kiddy school), berfikir-fikir jugaklah kami..nak bagi ker tak? Huhu...biasanya bagi jer except ke water park. Bukan tak percaya cikgu, tapi prefer anak main air depan mata. Dia org tu antu air, takut nnt jumpa air udah lupa pesan Mama dan cikgu...Tu jer risaunya!

Last week buat pertama kali dalam sejarah Mama dan Papa lepaskan Mysara pergi lawatan (tu pun asyik duk teringat jer, huhuhu....). Lawatan dia org dekat jer...pergi Reka Zone. IOI Mall tu jer. Ni ler beberapa keping gambar sempat Mama ciluk dari FB school dia. Tengok gambar nampak mcm behave jer anak daraku...realiti wallahualam..tp takde plak cikgu Liza komplen..hehee

Mysara paling kiri...tak berenggan ngan Cikgu Lija (baca Liza) dia tur..


Kesemua mereka yang pergi lawatan..di sebabkan kakak sangat behave, jadi lepas ni Insyaallah Mama dan Papa bg keizinan lagi okey! 

anak-anak yg excited nak masuk dalam...tak sabor yer...
Sekian sahaja piccas yg ada...nak stori lebih pun tak tau sana apa jadi kat sana..
nak dengar Mama menceceh banyak2, tunggu n3 Ostrich Farm yer..

Terima kasih sudi baca entry ini!! 

6 comments

June 20, 2012 at 8:50 AM

alahai... mysara yg comel tu pergi lawatan sekolah ye... cute je sume anak2 dlm gmbr tu...

June 20, 2012 at 9:08 AM

hehehe..anak2 kalo kt sekolah @ pengasuh baik sgt kan..x berani die nk buat hal..hehe

June 20, 2012 at 9:46 AM

bestnyer ada lawatan, dlu masa kecik tak tido mlm esok nk gi lawatan.. hahah...

alya mommie tak kasi die pegi CH lastweek, jauh sgt la makcik..
plus br aje pegi.. die pn tanak pegi..

June 20, 2012 at 8:20 PM

mesti seronok mysara leh explore kat sini

June 21, 2012 at 11:09 PM

hikhik..comel jer budak2 g lawatan camni.>^_^

June 24, 2012 at 8:17 PM

waaa bestnye budak2 g lawatan..heeh masing2 baik je..kalau ngn mak pak dok lari2 dh ni..hehe:p

Post a Comment