Monday, September 26, 2011

Home » , » Hari Sukan Taska Permata Perpaduan BSP

Hari Sukan Taska Permata Perpaduan BSP

Salam Sejahtera semua..
Hari ni Mama nak ajak korang layan piccas Angah aka Nadhira bersukan semalam. Alhamdulillah, ada juga rezeki Nadhira nak bersukan...ingatkan dah tak dapat join sebab malam kelmarin tu dia masih demam huhuhu. Dek kerana chicken pox juga, Nadhira hanya sempat mengikuti training selama 2 hari sahaja. Kesian anak Mama..tapi tetap Nadhira tetap bersemangat..yeaaahh!!

Lokasi kali ni sama macam tahun lalu. Kami berkonvoi ke sana, bertolak jam 8.15 pg.
Tahun ni, Nadhira dalam kategori 3 tahun la..jadi ada 7 acara kesemuanya..
Mula dengan warm up...
comey sangat mereka waktu menyanyikan lagu Jai Ho & Doraemon
Acara pertama : Masuk bola dalam bakul
~ Hak ni Mama tak sempat tengok, sibuk melayan Mysara.
Angah tak menang, dpt masukkan 5 biji ajer :p
Acara ke-2: Masukkan ring dalam kon
~Yang ni mulanya Angah seri ngan Adam, then bila penentuan Angah kalah..huhu
Acara ke-3 : Lumba lari
~ Angah kalah juga...dia macam takde mood nak lari...badan tak berapa sihat lagi kan
Acara ke - 4: Lompat dalam gelung
~ hak ni pun kalah sebab Angah melilau-lilau..:p
Acara ke-5 : Bawa bola pingpong dalam sudu
~ Kali ni Angah dapat tmpt ke-2 :)
Acara ke -6: Gula-gula dalam tepung
~ Ni lagi haru...lepas sekali tiup, tepung penuh kat muka Angah terus tak nak tiup dah..dia tenang jer tepung tur..huhuhu
Acara ke-7 : Walking turtle
~ Ni memang peberet Angah, kata Cikgu Sue (dlm buku report) Nadhira la antara yg terawal menguasai permainan ni masa baru-baru Cikgu beli..:). Mama pun nampak Angah sangat konpiden main game ni..Angah Juara game ni tau..
Majlis Penyampaian Hadiah
Yeaayyy...dapat hadiah!!
Buah hati Mama nak tayang hadiah dia...


Tahun ni, persaingan lebih sengit berbanding dengan  tahun lalu. Tahun lalu Nadhira dan Aliya conquer dalam semua acara. Tahun ni boleh kata equal tapi....Aliya masih lagi mengekalkan kehebatannya dan paling banyak collect hadiah. Ni mesti Ummi Aliya train dia kat umah lagi ni...hahaaa. Tahun ni, Adam pun dah semakin hebatkan, Mama Adam. Alif pulak mmg tak yah  masuk buku la, sebab memang besar atas padang dengan Mama Alif.Hahaaaa...

Apapun, tahniah buat tenaga pendidik yg telah bekerja kuat menjayakan program kali ni. Mintak maap la yer..langsung takde kesempatan nak membantu cikgu-cikgu kali ni. Kang kalo gi Taska, ada plak yg jangkit chicken pox ni..kekeee

Terima kasih sudi baca entry ini!! 
Klik Sini Utk Daftar Churp-Churp

9 comments

September 26, 2011 at 9:13 AM

Wah aktif kan taska Permata kat sana, kat sini tak dak pun haru sukaneka.

September 26, 2011 at 9:19 AM

cayalah nadira...walaupun tak berapa nak sihat tp masih bolot hadiah jugak..heheee..tahniah juga pada mamanya..

September 26, 2011 at 9:57 AM

taniah nadhira... bagus.. awal2 dah ade pendedahan..

September 26, 2011 at 10:17 AM

semangat tul nadira...xder mama pun dia enjoy jer...good job...

September 26, 2011 at 12:32 PM

salam singgah

byk juga game yang dianjurkan..kalau menang lagilah bersemangat..

tahniah dah menang..

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

September 26, 2011 at 4:36 PM

comel je nie..xpe..menang jg..tahniah dik!

September 26, 2011 at 5:06 PM

wahh syioknyaaa...smart reader pun dh setel sportday..genius aulad x buat sportday tp wat konsert-day hihih

bandar saujana putra kt mana ek?

September 26, 2011 at 5:25 PM

wah hari sukan! hihi.

September 27, 2011 at 3:19 PM

~ Zie: kdg2 taska ni aktif ke tak depends pada cikgu2 nya..jenis cikgu aktif, aktiflah taska tur..anak zie taska permata ker?boleh share cite..:)

~ Kak Dah: tngk kawan2 semangat, dia pun ikut semangat..

~ Kak yong: itulah..kalah menang belakang cite, exposure tu lebih penting kan

~ Mummy2k: eh mummy jgn tak tau...Mamanya pegi bagi support juga yer

~ Qhaifa: a'ah..byk gak..ikut umur

~ Iefa: :) tq

~ e.l.i.z.@: BSP ni dkt2 ngan puchong/shah alam/usj (tngh elite highway)

~ Ijah: utk kanak2 riang :)

Post a Comment