Wednesday, May 4, 2011

Home » » Pecah Batu, Trong, Taiping

Pecah Batu, Trong, Taiping

Salam Sejahtera semua...
Sambung cerita balik kg. Kami sekeluarga balik kg tengah malam Jumaat lepas. Kebiasaannya lepas maghrib dah bertolak, nak jadik cerita Mama tiba-tiba demam hari Jumaat tu..huhuu..Balik kerja hari tu Mama melepek sudah. Kata En.Suami, kita balik pg esok ajer la..Tapi Mama kesian anak2 yg dah bersiap. Siap jenguk 3-4 x dalam bilik tanya soalan sama "Mama dah ok ke belum?" kesian..sudahnya, dalam pukul 9 mlm Mama rasa mcm dah kebah..terus bersiap & ajak Papa balik malam tu jugak. Lagipun kalo balik pagi, kesian jugak anak-anak bosan dlm kereta. Papa pun tak tenang nak drive bila dia org duk huru hara kat belakang tu. Akhirnya, lepas 4-5 x berhenti kat RnR sbb Papa mengantuk, kami sampai jugak kat Trong jam 3.00 pagi...huhuu..time tu Mama pun dah start demam semula. Adoi...

So, balik kg kali ni..ni ler lokasi Jalan-jalan Cari Pasal pertama kami..Pecah Batu. Perjalanan? 5 minit ajer dari rumah PIL Mama. Tempat lepak En.Suami zaman budak2 dulu. Pecah Batu ni memang famous kat Taiping. Ada juga orang luar yg tahu tempat..the best thing is..tempat ni memang suci murni lagi..tanah persendirian dan tidak dikomersialkan. So, tak yah hairan la kalo tengok tmpt ni memang cantek abis.





Jernih betul airnya..see...

 Layan jer la gelagat 4 beranak ni..dengan baju tido pun jadik. Mama tak mandi..sekadar tukang amik gambar dan tukang tengok..almaklum, badan pun tak sihat benor..


Terima kasih sudi baca entry ini!!
** Jom Tambah $$$ Poket ! **
 

10 comments

May 4, 2011 at 2:06 PM

ooooo kt trong..hehe..best jgk tpt ni,,.air pn jernih..ish kena terjah ni..hehe

May 4, 2011 at 2:12 PM

sini memang best kalau kami naik atas lagi tempat lebih dalam boleh terjun ...syoknya bila nak balik kampung nih ..

May 4, 2011 at 2:17 PM

budak2 memang seronok dpt main air..mcm anak2 MDT, tak dpt mandi laut, mandi kolam belakang umah pun jadi..hehe

May 4, 2011 at 2:58 PM

kt pon blik kmpng mandi sungai...best kan..sejuk je air..

May 4, 2011 at 3:58 PM

wah, syok tu...sejuk je air dr bukit....

May 4, 2011 at 4:19 PM

bestnya anak2 kan mamayatie boleh mandi2 manda kat sungai yg jernih airnya~

May 4, 2011 at 6:23 PM

best nyer mandi air sungai..sejuk nyerrr

May 5, 2011 at 1:17 PM

~ Suziey: rugi tak terjah, pemandangan cantek..sesuai tuk photoshoot..hehe

~Bee: ni kat atas jugak, tp kaw yg cetek, kasi chance anak2 nak main air puas2. biasa pergi yer?

~ MDT: anak saya mandi kolam dlm bilik air..kekee

~ Siha: yup, bersih suci kan!

~ Aanie: betul3x..mmg air bukit

~ Izan: a'ah, smp tak nak balik..huhu

~ BSB: haha..dah la pagi buta plak tur

May 5, 2011 at 2:36 PM

wah bestnya, nanti kita nak pi terjah jugak la

May 5, 2011 at 5:21 PM

~ anje: kalo ada rezeki, lepas terjah sini boleh juga singgah hot spring..tak jauh dr pecah batu ni..kami tak sempat nak singgah hr tu..

Post a Comment