Thursday, August 15, 2013

Salam Aidilfitri 1434H

Salam Aidilfitri daripada kami sekeluarga..
Mohon maaf andai ada tutur kata & coretan Mama yang tidak menyenangkan mahupun mengguris hati kalian..




Ni the one and only my anak teruna with his 1st baju melayu yg last menet beli dan besar gedabak okeeyy...(ke anak teruna ku yg kecik molek orgnya..) hehee

Dah 6 bulan Thaqif ni..dah start makan, nak cepat besau la tuh..dapat la Mama dia come back to dunia blogger kan...ahaksss..

Terima kasih sudi baca entry ini!! 
Klik Sini Utk Daftar Churp-Churp

Tuesday, May 28, 2013

Keropok Lekor Vaccum (Keropok Lekor 77)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 
Sapa suka makan keropok lekor angkat keyboard cepat!! hihi...
Last week Mama balik Trg - sempena cuti sekolah & majlis perkahwinan anak sedara Mama. Kalau dah namanya kenduri kawen, sedia maklum ajalah akan kesibukkan kami. Kesudahannya kami dikekang waktu untuk beli keropok lekor kegemaran kami sekeluarga untuk dibawa balik ke KL (KL=Kuala Langat yer..bukan kole lumpur ;P). Mujurlah abg Mama rekemen kat kami keropok lekor vaccum ni...


Tak pernah dengar ek keropok lekor vaccum?? Mama pun tak pernah..ahaks! Sebenarnya ni keropok lekor biasa jer cumanya dgn sedikit bantuan teknologi, keropok lekor yang dah direbus akan disejukkan & di'vaccum'. Hasilnya keropok dipek dgn kedap ala-ala sosej. Kan dah senang nak bawak keropok lekor 'travel' dr K.Trg - KL. Sebelum ni kalo kawan2 kirim keropok lekor Mama terpaksa beli sehari sblm kami bertolak balik, sejukkan & masuk dlm fridge supaya keropok tak melekit2 spt dah basi. Lecehkan...!! So, lepas ni dah senang keja Mama kan. Boleh la buat bisnes 'import' keropok lekor pulak..Lai lai lai...sapa nak place order utk balik raya nanti...kekeke.

Okey...sharing is caring. Lokasi kedai Keropok 77 ni adalah setentang dengan Kem Askar Wataniah Padang Midin, Jalan Kuala Berang. Kalau kawan-kawan bercuti ke Kuala Terengganu, otw balik tu sebelum kawan-kawan masuk highway Pantai Timur kat Bukit Payong, kawan-kawan boleh singgah kedai ni. Tepi jalan saja yer..nak detail lagi silalah tanya pakcik google map or GPS. hihi

# Agak-agak ramai tak org nak order keropok lekor ni?  :p


Terima kasih sudi baca entry ini!!   
Klik Sini Utk Daftar Churp-Churp